24 Şubat 2015 Salı

Sevimli Marmoset Maymunu...

    Dünyanın küçük maymunlar ailesinin bu sevimli üyeleri marmoset maymunlarının kuyruklar; 12-35 cm arasındaki vücutlarına nazaran daha uzundur. Bu şirin canlıların 4 farklı cinsi bulunur. Güney Amerika civarı yaşam alanları olan bu canlılar hepçildir.
    Bazı Marmoset Maymunları ipeksi bir posta sahiptir. İnsanın görünce alıp evde besleyesi gelen bu canlılar; sıcak iklim hayvanlarıdır ve genel olarak ormanlarda yaşayabildikleri gibi çeşitli bahçelere de kolay uyum sağlarlar.
    Gece olunca ağaç kovuklarına ve yapraklar arasına gizlenerek uyumaya çalışan Marmoset Maymunlarının, yaşam saati gündüzdür. Grup olarak yaşayan bu canlılar 2 maymun olarak da yaşayabilecekleri gibi grupları 15 maymuna dek çıkabilir. Aralarında anlaşmak için kendi dillerinde farklı seslerle ve yüz ifadeleri, mimiklerle anlaşırlar. Hepçil olan Marmaosetler aç kalmamak adına ne bulursa yiyebilirler. Genellikle; meyveler, tohumlar, küçük böcekler hatta kuşları ve onların yumurtalarını dahi yiyebilirler.
    Marmoset Maymunlarında hamilelik dönemi, 4,5- 5 ay civarıdır. Anne marmosetler genellikle tek batında iki yavru doğururlar. Komün hayatta yaşayan Marmoset Maymunlarının erkekleri de dişilere yavru bakımında yardım ederler. Yavrular ilk yiyeceklerini ancak bir ay sonra yemeye başlayabilirler.
    Bazı Marmoset Maymunları cüce cins grubundandır, bunlar oyuncak gibi, çok tatlı ve miniklerdir. Her cins kendi içinde ayrılır ve farklı fiziksel özelliklere sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder