13 Şubat 2015 Cuma

Kedinizle Tatile Gitmek...

 
    Her ne tür olursa olsun yaz ayları yaklaşırken evcil hayvan besleyenler için en büyük problem bu olmaktadır. Tatile, seyahatlere çıkılmak istenebilir hatta bunun için planlar yapılmaya başlanır, ancak evlerimizin birer üyesi olan evcil dostlarımızı ne yapacağız telaşı da bir yandan içimizi kemirmektedir. Hayvan sever yakınlarınızdan evleri sizi evcil hayvanınız için müsait olanlar varsa ve siz tatildeyken ona göz kulak olmak isterlerse ne ala. Köpek dostlarınız için köpek otelleri de son yıllarda revaçta olmak üzere açıldı bu seçeneklerde değerlendirilebilir.
    Kediler daha farklı duygulara sahip hayvanlardır. Bir anda bir sebepten dolayı size küsebilir ve bunu kincilikle sürdürebilirler. Onu birine bırakıp tatile gittiğinizde geri dönmeyeceğinizi düşünebilirler ve etraflarında yabancılar görmek onları agresif yapabilir. Ancak kediler çok fazla yolculuk hayvanı da değillerdir, kendi rutinlerinde yaşamayı severler, yeni ortamlara girmek onlarda stres yaratacağından hayvanınız gergin olacaktır. 
    Ama sezonluk gibi uzun süreli tatil planları yaptıysanız kesinlikle kedinizi de beraberinde götürmelisiniz. Fakat otel ve bunun gibi konaklama alanlarına kısa süreli tatilleriniz olacaksa kedinizi güvenebileceğiniz ve rahat edeceği bir yere bırakmalısınız, kaldı ki otellerde zaten evcil hayvan kabul etmiyor. Eğer sezonluk olarak yazlık evinize gidecekseniz, kedinizi götürmeden önce kendi veterinerine kontrollerini ve aşılarını yaptırmalısınız, gittiğiniz yerde aksi bir durumla karşılaşırsanız aniden bir veteriner bulmak zor olabilecektir. Yinede gideceğiniz yerdeki veterinerler hakkında önceden bilgi edinip, önlem amaçlı telefon numaralarını alabilirsiniz. 
    Kediniz yeni bir ortama gireceğinden gerek çevresel faktörler gerekse, mevsim değişikliklerinden dolayı en önemli aşılardan biri kuduz aşısı yaptırmanız olacaktır. Genellikle senede bir kez uygulanan bu aşı eğer yeni yaptırdıysanız tekrarlamanıza gerek kalmayacaktır. Kedinizin kimliği yerine geçen sağlık karnesini de beraberinizde götürmeyi sakın unutmayın. Kediler uzun süre taşıma kabında duramazlar, bu yüzden gideceğiniz yolun uzunluğuna göre veterineriniz kedinize sakinleştirici, yatıştırıcı ilaç verebilir ve bu şekilde daha kolay bir yolculuk yapması sağlanabilir. Yolculuğun hemen öncesinde yiyeceği yemek, hem kediyi hemde sizleri rahatsız edecek problemler doğurabilecektir bu yüzden birkaç saat öncesinden vermekte fayda var.
   Eğlenceli bir tatil geçirebilmek için kedinizin de rahat etmesine ihtiyaç vardır. Genel olarak yapılması gerekenlere bağlı kaldığınız taktirde hiçbir problem yaşamayacak ve keyifli bir tatil geçirebileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder