14 Şubat 2015 Cumartesi

Muhteşem Ses Kaydı Yeteneğiyle; Lir Kuşu...

    Lir kuşu görünüş itibari ile bir bakıma sülün kuşuna benzerken, diğer bir bakımdan da tavus kuşuna benzetilebilir. Aynen tavus kuşlarında bulunan etkileyici süslü kuyruk gibi, Lir kuşunda da hemen hemen 1 metreyi bulan ilginç ve güzel bir kuyruğu vardır. Renkleri genellikle kahve tonlarda olmakla beraber kızılımsı tonlarda olanları da vardır.
    Lir kuşunun kendi öze ötüşü elbet vardır ama çoğu zaman bunun hangisi olduğunuz asla bilemezsiniz. Lir kuşunun öyle bir mimik ve ses kaydı yeteneği var ki dünya üzerinde bir benzeri yoktur. Ormanlık bölgelerde maymunların seslerinin birebir taklitlerini yapan bu alaycı kuş, onu görmediğinizde sesin ondan mı yoksa bir maymundan mı çıktığını asla anlayamazsınız. Hayvanat bahçelerinde bulunan Lir Kuşları, o ortamlardaki sesleri inanılmaz bir beceriklilikle taklit edebilirler; bir ambulans sirenini aynen taklit edebildiği gibi, bir borazan ritmini, şarkıyı aynı tonda söyleyebilmekte ve elektrikli testere gibi aletlerin seslerini birebir çıkartabilmektedir. Ve aşağıdaki videoda izleyeceğiniz gibi insan seslerini aynı tonda ve seste direk kaydedip, seslendirme yetenekleri vardır.
    Lir Kuşu ilginç bir hayvandır, birçok farklı sesi ardarda çıkarabilme yeteneği sayesinde, insanlar etraflarının birçok kuş ile sarılı olduğunu zannedebilir ancak o ses sadece tek bir Lir Kuşundan gelir. Vatanı Avustralya olan bu güzel hayvan, kuşlar sınıfının en gözde ve çarpıcı yaratıkları arasında yer almış olsa bile uçma yeteneği yoktur. Kuyruğunun Lir Çalgısına benzemesinden dolayı bu isim ona verilmiştir.
   Muhteşem Ses Kaydı Yeteneğiyle Lir Kuşunun bu güzel seslerini dinlemek ve yeteneklerini görmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder