8 Şubat 2015 Pazar

Kedilerin Misafirlerinize Karşı Davranışları...

    Kediler genelde eve misafiriniz geldiğinde ve bu kedi seven biriyse, onu sevmek ya da kucağını almak için hamle yaptığında, kediniz bir anda sıvışıp, kaçar ama eve kedilerden hoşlanmayan veya alerjisi olan bir misafiriniz geldiğinde, sanki inat yaparmış gibi ona sürtünür, kucağına çıkmaya çalışır ya da kendini sevdirmeye çalışırlar. Kedilerin bu davranışın altında yatan nedenler nelerdir?
    Köpekler hızla üstlerine gelen sempatik övgülerden bulunan ve onu sevmek için hamle yapan birinin genelde üstüne atlayıp, kendilerini sevdirmek için binbir harekette bulunurlar, özel eğitimli bölgesini koruma amaçlı yetiştirilmiş köpekler tabi bu gruba girmiyor. Ancak kediler, kendilerine doğru yapılmış ani hareketleri tehdit olarak hissederler ve anında kendilerini korumaya alırlar ya da kaçarlar, kedilerin kalite anlayışları çok farklıdır, kontrolün daima kendilerinde olmasını isterler asla başkalarından emir almazlar ve zorlanmayı sevmezler. Fakat kedilerle yakın münasebetlerden hoşlanmayan ve alerjisi olan insanlar ise özellikle kedilerle göz göze gelmemeye onları görmemezlikten gelmeye çabalarlar böylece kedinin de ondan uzak duracağını zannederler; fakat çok yanılırlar çünkü bu tam tersi şekliyle kedi davranış dilinde kediye güven verici, nazik ve terbiyeli bir davranış olarak görüldüğünden; kediniz özellikle bu kişiyle tanışmak için yanına gelecek ve ona yakın olmaya çalışacaktır.
    Bu konuda üretebileceğiniz tek çözüm, kedinizi ayrı bir odaya alabilmek ve alerjisi olan misafirinizden uzaklaştırmak olacaktır. Kedi seven misafirleriniz ise eve girdikleri andan itibaren daha dingin davranışlarda bulunurlarsa, kediniz beden dili ile onları da güven verici bulacak ve hatta kendi kendine yanlarına gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder