27 Şubat 2015 Cuma

Genel Köpek Bakımı Nasıl Olmalı?

    Bir köpek alıp, beslemek onu sahiplenmek isteyen kişinin, hepsinden önce, hayvana bütün hayatı boyunca bakmayı göze alması gerekir ve bu süre bazen 17 yılı bakabilmektedir. Eğer geçici bir heves için alıp büyüyünce barınağa vermeyi, sokağa atmayı ya da başkasına sahiplendirmeyi düşünüyorsanız bu işe hiç girmemeniz daha iyidir.
    İlk yılında bir köpek yavrusunu eğitmek, aslında çok benzer olarak bir bebeği büyütmek gibidir diyebiliriz ki sonuçta o da bir bebek. Tabiki köpek yavrularını büyütmek daha kolaydır; bir köpeğin evinizin düzenine alıştırılması, öğrenmesi, köpekler daha hızlı büyüyüp, geliştiğinden daha kolay ve süreç olarak da daha kısa olacaktır. Köpeğinizin her türlü ihtiyacının karşılanması ama sizin aileniz içinde de kendi yerini bilip, öğrenmesi gerekmektedir.
    Köpeğinizi asla birkaç saatten daha uzun sürecek şekilde yalnız bırakmamanız gerekir. Sizin aile hayatınıza uygun şekilde köpeğinizin öğünlerini düzenlemeli ve su kabında daima temiz içme suyu bulundurmalısınız. köpeğinizin dişlerini temiz tutmak için ona kemirme bisküvileri ya da benzeri şeyler alabilir ya da hiç masraf etmeden köpeğinizin cinsine göre dış yüzeyi temizlenmiş bir ağaç dalını kemirmesi için ona verebilirsiniz. Bu tarz eşyalara alıştırmazsanız köpeğiniz kemirme ihtiyacını sizin ayakkabılarınızda gidermeye çalışacaktır ki bu hiç iyi olmaz.
    Düzenli olarak veteriner kontrolünü yaptırmalısınız öyle ki her köpekte pire, şeritli solucan v.b iç ya da dış asalaklar olabilir. İlk yıllardaki gençlik aşısı ve kuduz aşısı yanı sıra diğer aşıları da düzenli olarak yaptırılmalıdır.
    Köpeğinize sürekli olarak benimseyip, uyumak için tercih edeceği bir yatak alabilir ya da kendiniz yapabilirsiniz. Bölgelerini benimseme özelliği olan bu canlılar Kurt soyundan geldiği için Kurtların nasıl inleri var ise her köpeğinde kendine özel bir yatağı benimsediği yeri olur.

1 yorum:

  1. Hayvan sevgisi ne güzel. İnsanların bazılarını tanıdıkça hayvanları daha akıllı ve sever oldum. Onlar bağlı sahiplerine , zararsız:)

    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/2015/02/dresslinki-kesfedin-discover-dresslink.html

    YanıtlaSil