1 Mart 2015 Pazar

Evde Bakılabilecek Küçük Köpek Cinsleri Hangileridir?

    Evde köpek beslemek isteyen kişiler, gerek çocukları için bir arkadaş edinmek gerekse evde büyümeyen bir köpek cinsine bakmanın daha kolay olması sebebiyle; evde besleyebileceğiniz küçük köpek cinsleri hangileridir bunlara bir göz atalım...
    Maltese yani Malta Cinsi Köpekler, sık sık evlerde beslenen ve sahipleri gezdirirken de karşılaşabileceğiniz minik, genelde beyaz renklerde olan süs köpekleridir. Alerjisi olan ve tüy dökme problemlerinden şikayet eden kişiler için besleyebilecekleri ideal bir köpek cinsidir. Tüylerinin keçeleşmemesi ve dolaşmaması için bakım amaçlı olarak da sık sık taranması, tüylerinin daha parlak ve güzel görünmesini sağlayacaktır.
Geçmişte özellikle soylular, aristokratlar ve zenginlerin yanlarından ayırmadığı cinsler arasındadır.
    Bir diğer ufak köpek cinsi ise Boston Terrier dir. Bu kısa tüylü cins özellikle sık sık taranma ihtiyaç duymadığı ve çok çok tüy dökemeyeceği için diğer köpeklere nazaran daha fazla tercih sebebi olabilir. Yavruluktan iyi bir eğitim alınırsa ve sizde ona minik çiğneme oyuncakları verirseniz, ayakkabı ya da diğer deri eşyalarınızı kemirme durumuna hiç alışmayacaktır.
   Pug Cinsi Köpekler. Puglar çok eğlenceli ve sevimli canlılardır. Birçok filmde karşınıza çıkmış olan Pug Cinsi köpekler zekidirler ve iyi bir eğitimle çok fazla komutu öğrenebilirler. Suratları biraz buldog köpeğine benzese de kısa tüylü ve minyon olan Puglar çok çeviktir. Bazen inatçı davranışlarda bulunabilirler, bunun sebebi çocuklar gibi istediğinin yapılmasını istemelerinden kaynaklanır. Pug lar basık suratlı bir cinstir bu da uyumaları esnasındaki burun tıkanıkları yüzünden horlayarak sesli bir uyku geçirmelerini sağlar.
Diğer bir tatlı ufak köpek cinsi ise Pomeranya (Pomeranian) Cinsi Köpekler; Sürekli tiz bir havlama sesine hazır olabilirsiniz. Ufak, sevimli ve naziktirler. Ancak çoğu şeye havlamalarından dolayı gürültücü olabilirler. Yavru olarak alındığında aileye alışır ve evin bir bireyi olur. Ancak evde yalnız bırakmanız onu üzebilir ya da sıkılabilir bu yüzden sürekli ilgilenilmelidir. Ayrıca uzun tüylü sayılabilecek bir cins olduğu için tüy dökme sorunu da olacaktır.
 Chihuahua Cinsi Köpekler. Bu köpek için diyebilirim ki evde çocuğunuz varsa bu cinsi tercih etmemelisiniz. Kestirilemez davranışları aile bireyleri hatta bir çocukta olsa rahatsız edildiğinde ısırabilir. Yavru dan alıştırıldığında kedilerle bile iyi anlaşabilirler ancak ısırma davranışına eğitim ile kesinlikle çözüm bulunmalıdır.

 Bir diğer ufak cins ise
   Sıradaki minik köpek cinsi çocuklarla son derece iyi anlaşan ve hatta insanlara dost olması için geliştirilmiş bir tür olan Shih Tzu Cinsi Köpeklerdir. Her ne kadar çok tüy dökmeselerde, her hafta düzenli tımar yapılmaı kalın derilerindeki matlaşmayı önceleyecek ve hayvanı rahatlatacaktır. Shih Tzu lar en arkadaş tarzı ve asil olan ufak köpek cinsleridir.
    Bir süre küçük ev köpeklerinde yine sık gördüğümüz cinslerden bir diğeri ise Pekinez Cinsi Köpekler. Kendi türleri içinde de daha iri yapılı olanları ve daha minyon olanları bulunuyor. Bu insancıl köpekler egzersiz ve yürüyüşe bayılırlar. Bu bahane ile sizde bol bol yürüyebilir ve forma girebilirsiniz. Ayda bir kere tüylerinin tımar edilmesi, hem köpeği rahatlatacak hem de zaten fazla tüy dökmediği için bunun da devamını sağlayacaktır. Ev içinde besleyebileceğiniz ufak cinslerin en iyilerinden biridir, sevecendirler. Bazen kafalarının dikine gidip, kendi istediklerini yapmayı sevselerde, eğitilebilirler ve eğitimlerine uygun davranışlar da gösterirler.
    Bu saydığım cinsler dışında da birçok küçük köpek cinsi elbette var. Ancak ülkemizde bulunması ne kadar güçleşirse alacağınız köpeğin fiyatının o kadar artacağını da unutmayın. Bunlar sık bulunabilecek cinslerdir. Böylece aile bireyi haline gelen köpeğinizi çiftleştirmek de isterseniz, sık beslenen bir cins olduğunda eş bulma durumunuzda daha kolay olacaktır.

5 yorum:

  1. İlk attığınız fotoğraf hangi cins köpek acaba

    YanıtlaSil

  2. Verdiğiniz bilgiler çok değerli teşekkür ediyoruz. satılık
    pomeranian
    sitemizi de ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Bilgiler Şahane! Havlamayan Köpek Cinsleri Hakkında da Yazı Yazarsanız Süper Olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://muratgungork9.com/buyumeyen-evde-bakilabilecek-ve-havlamayan-sevimli-yavru-kopek-cinsleri-kucuk-kopek-irklari/

      Sil


  4. https://muratgungork9.com/buyumeyen-evde-bakilabilecek-ve-havlamayan-sevimli-yavru-kopek-cinsleri-kucuk-kopek-irklari/

    YanıtlaSil