5 Mart 2015 Perşembe

Venezüella Kaniş Güvesi...

    Venezülla Kaniş Güvesi; denen canlı kimilerine göre ilginç, korkunç, kimileri için ise oldukça sevimli görünen farklı bir canlı 2009 yılında Dr. Arthur Anker tarafından keşfedilmiş.
    Gran Sabana Bölgesinde her zamanki rutin gezilerinden birini gerçekleştiren Dr. Arthur Anker, bu bölgeye ait birçok fotoğraf çekerek, sosyal medyadaki hesaplarına ekledi. paylaştığı fotoğraflar arasında kişilerin en çok ilgi gösterdiği ve farklı bulduğu canlı bu güve oldu. Anker ise bu canlıyı sınıflandırabilmek adına, bilim insanları ile bir araya geldi ve çalışmalar yapmaya başladı.
    Hakkında araştırmalar yapılan Venezülla Kaniş Güvesi hakkında Dr. Karl Shuker bu ilginç canlı buluşu ile ilgili olarak blogunda; “Bu fotoğraf, yağmur ormanlarına ve birçok diğer egzotik bölgelere yapılan ziyaret sırasında çekilmiş, sanat amaçlı olan bir çok fotoğraftan sade bir tanesi.” 

    Bu familyada yaklaşık olarak 11 bin çeşit olduğunu fakat bunların yalnızca 6 bin çeşidinin tanımlanmış olduğunu söylüyorlar. Haklarında pek fazla bilgi bulunmayan Venezülla Kaniş Güvelerinin; beyaz tüylü bir bedeni, 6 bacağı ve farklı renkte kulağa benzeyen antenleri bulunuyor. Bu görünüşleriyle hem şirin, hem de biraz ürkütücüler.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder