11 Mart 2015 Çarşamba

Kedi ve Köpeklerin Hamilelikleri..

    Kedi ve köpeklerin hamilelik dönemlerine X- Işını görüntüleriyle görmek ister misiniz? Kedi ve köpeklerin hamilelik dönemlerinde yavrularının karınlarında nasıl göründüğünü bu iki fotoğraf iyi açıklıyor.
    Üst taraftaki fotoğraf hamile bir köpeğin x-ışını eşliğinde karnındaki bebeklerinin görüntüsünü sunarken, alttaki fotoğraf ise hamile bir kediye ve onun bebeklerine ait.
    Kedilerin hamilelik dönemi 2 ay civarı sürerken, yılda 2-3 kez hamile kalarak, doğum yapabilmektedirler. Bir doğumda tek batında, 1-8 arası sayıda yavru doğurabilen dişi kedilerin, hayatları boyunca 100 den fazla yavruları olabilir. Bir kedi çiftinden 7 sene içinde tam 420.000 yavru doğması sağlanabilir ve bu çok büyük bir rakamdır.
    Köpeklerde bu sayı nispeten daha az olmakla beraber, durumları benzerdir. Köpekler hamilelik dönemlerinde 1-10 arası yavru doğurabilirler ve her 6 ayda bir doğum yapabilirler. Kedilere göre daha yavaş üreyen köpekler, aynı şekilde kıyaslamak gerekirse; bir köpek çiftinden 6-7 yıl içerisinde 67.000 köpek üretilebilir.
    Bu rakamlar göz önünde bulundurulduğunda ve köpeklerin insan ırkıyla beraber 14 bin yıldır yaşadığı, kedilerin ise aynı şekilde 7 bin yıl yaşadığı düşünülürse, bu iki can dostu ırkın nesli muhtemelen hiç tükenmeyecektir diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder