4 Mart 2015 Çarşamba

Cinayet Çözen Kahraman Papağanlar...

    Bu iki sevimli papağan sahiplerinin yaşadığı zor anlara tanıklık ederek, daha sonra ortada delil olmaması yüzünden çözülemeyecek olan davaların çözülmesine yardımcı oldular.
   İlk kahraman Kakadu Papağanı (Cockatoo) cinsindeki beyaz renkli sarı ibikli, sevimli bir papağan. İç güdüsel olarak ve zeka olarak gelişmiş papağan familyası, sahiplerine gerçekten sevgi bağıyla bağlanıyor. Eğitilebilen bu sıcak kanlı papağanı, özellikle yavruyken alırsanız ve sizinle arasında bir güven, sevgi bağı kurmasını sağlarsanız en iyi dostunuz olabilirler. Hareketlidirler ve gürültü yapmayı çok severler. Bu yüzden onlara sizin duymaktan hoşlanacağınız sesleri, müzikleri dinletin ki çok aşırı tiz ve uç sesler çıkartmasın.
    Kakadu Cinsi Papağan olan "Bird" -evet ismi bu- sahibiyle ilgili bir cinayetin çözülmesine yardım etmiş. Amerika nın Teksas eyaletinde yaşayan sahibi Kevin Butler, Larry Bird hayranı olmasının sonucu olarak papağanına ingilizce kuş anlamına gelen Bird ismini vermiş. Aralarında sevgi ve dostluğa dayalı bir ilişki olmuşmuş. 2001 yılında Butler ın evine giren hırsızlarla ev sahibi Kevin Butler mücadele ederken, can dostu Bird de ona yardım etmiş hırsızları tartaklamış. Ancak malesef bu hengamenin ardından Kevin Butler hırsızlar tarafından öldürülmüş ve papağan Bird de çok ağır yaralanmış. Ancak cinayeti çözmek için her ayrıntıyı göz önünde bulunduran polisler, papağan Bird ün gagasından aldıkları DNA yı analiz ederek, soygunculardan birine Daniel Torres e ulaşmış. Mahkemeye sevk edilen suçlu Torres hakkında açılan dava sonucu ömür boyu hapise mahkum edilmiş. Her ne kadar sahibini kaybetmiş de olsa papağan Bird bu olayın kahramanı...
    Bir diğer kahraman papağan ise; Kırmızı Papağan. Bu papağanlarda büyük boyutlara ulaşan, çok egzotik renklere sahip, kırmızı ya da mavi tonları ağırlıkta olmak üzere değişen renkleriyle, iyi bir aile ferdi olabilen uyumlu canlılardır. Kafes ortamlarında 50-60 yıl yaşayabilseler de, doğada yaşam süreleri daha da uzun olabilmektedir. Çok iyi taklitçidirler, konuşmaları için uğraşılması gerekir ama özellikle eğitilerek çok güzel gösteriler yapan bir cinstir. Yine bu papağanlarda yavru olarak aileye katıldığında, yıllar için de çok güzel dostluk kurulacak bir canlıdır.
    Bu olayın kahramanı ise Kırmızı Papağan cinsinden olan; Hira. 2014 yılında, Neelam Sharma bir cinayet sonucu evinde ölü bulundu ve cinayetin tek tanığı ise evdeki papağan Hiraydı. Eşinin ölümüne çok üzülen kocası Vijay Sharma cinayetin çözülmesi ve bu üzücü olayın aydınlanması için bir şeyler yapılmasını istiyor, fakat akla yatkın olarak yapılacak hiç birşey yok gibi görünüyordu. Hisleri güçlü olan papağan Hira nın; kendi yeğeni Ashutosh un eve her geldiğinde çığlıklar atarak bağırmaya başladığını ve rahatsız olduğunu fark etti. Bu olayı polise anlattı ve poliste soruşturmayı daha da derinleştirdi. Göz altına alınan Ashutosh sorgulama da cinayeti kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etti. Papağn Hira da katili ortaya çıkararak bir nebze de olsa sahibinin üzüntüsünü hafifletmişti...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder