6 Mart 2015 Cuma

Ağaçkakan ve Gelinciğin Mücadelesi...

    Bu iki canlı kendi kulvarlarında oldukça sevimliler ve bu fotoğrafla beraber tüm dünya onları bir animasyon filmindeki dost karakterlere benzetti, ancak onlar sadece savaşıyorlar.
    Resimdeki henüz yavru olan gelincik, ağaçkakanın üzerine atlayıp, onu öldürmek için hamlede bulunmuş durumda, ağaçkakan uçtuğu için çaresiz ve bu acıya katlanmaya çalışıyor. Bu fotoğraf karesini ölümsüzleştiren kişi amatör fotoğrafçı Martin Le-May fotoğrafı bir ormanda değil, Londra daki bir parkta eşiyle gezinirken çekti. Daha sonra bu fotoğrafı sosyal medyada paylaştı ve anında fotoğraf birçok yerde karşımıza çıkmaya başladı.
   Bu resim karesinde, yavru gelincik havadayken savunmasız olan ağaçkakana var gücüyle saldırıyor. Ağaçkakan bir süre sonra artık bu acıya dayanamayıp yere hızlı ve sert bir iniş yapıyor. Yavru gelincik bir hayli tecrübesiz olacak ki, o anlık boşluktan yararlanan ağaçkakan, kaçarak canını kurtarıyor. Aslında bu fotoğraf her ne kadar barışı ve dostluğu simgelese ve çok sevimli görünse de aslında bir ölüm kalım mücadelesini gözler önüne seriyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder