2 Mart 2015 Pazartesi

Hayatları Kurtulan Sevimli Penguenler...

    Bu Dünyada iyi insanlar da var dedirten; Alfred Date in tüm iyi niyeti ile 109 yaşına rağmen elinden gelebilecek her iyiliği yapmaya hazır olduğunun bir göstergesi. Bu iyi niyetli yardımsever insan kendisinden istenilen çoğu iyiliğe hayır diyemezken bu seferki yaptığı iyilik ile onu Dünyalar tanıdı.
    Belki bilmeyenleriniz, duymayanlarınız için bir sağduyu olma amacıyla bunu bende paylaşmak istedim. Her şey Phillip Adası Penguen Vakfının örgü işinden anlayanlardan geçtiğimiz yıl bir şey yapmalarını istedi.
    Daha öncede anı bölgede petrol sızıntısı sorunu yaşanmış ve bu penguenleri zor durumda bırakarak ölümlerine dahi neden olmuştu. 2001 yılında gerçekleşen bu sızıntı yüzünden tam 438 sevimli penguen petrole bulanmıştı ve kurtarılmalarında büyük yararı olan onlara örülmüş kazaklar sayesinde 96 sı kurtarılabilmişti.
    Vakıf da bu yararlı uygulamayı arttırarak olası bir petrol sızıntısına önlem almak amaçlı örgü bilen herkesin bu yardımsever kampanyaya katılıp, penguen kazakları örmelerini istedi. Dünyanın çeşitli yerlerinden duyarlı vatandaşlar bu kampanyaya katılmak istediler bunlara Alfred Date de dahil. Yaşlılar için bakım sağlayan özel bir köyde yaşayan 109 yaşındaki Alfred Date, 12-13 saat koltukta oturduğunu söylüyor ve hemşireler yanına gelip sizin örgü örebildiğinizi biliyoruz demişler.
   Büyük babasının üvey kız kardeşinin Alfred e 80 yıl kadar önce örgü işini öğretmesiyle ve kendisininde 1931 yılında ilk kez yeğenine bir kazak örerek bu tutkuya başlamasıyla, artık önüne geçilmez bir hobi halini almış. Alfred Date; penguenler için ördüğü kazaklar konusunda " hata yapmamaya çalışıyorum, yaparsam kendimi affetmiyorum ancak yaşım normal bir yaşam süresinin üstünde olduğu için sanırım kusuruma bakılmaz" diyor.
    Penguen Vakfı da bu yardımdan dolayı hem çok mutlu hemde onlara zaman ayırıp böyle bir işe giriştiği için çok ayrıcalıklı hissettiklerini belirtiyorlar.
    Bu sevimli penguenlere kazak örülmesinin altında yatan sebep; petrolün bulaştığı ve kalıntı bıraktığı tüylerini temizlemek için yalayacak ve zehirlenecek olan bu tatlı canlıların zehirlenmesinin önüne geçilmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder