5 Mart 2015 Perşembe

Sokak Hayvanları için Yapılacak Yuvaya Tarkandan Destek...

    Sokakta yaşayan, zaman zaman bakılmayan sahipleri tarafından sahiplendirme ile uğraşılmadan sokağa atılan, zavallı kedi ve köpeklerin yaşam süreleri hiç ummadığınız kadar kısalıyor...
    Sokaklar, hayvanlar için uygun değil fikrinden yola çıkarak Türkiye de örnek bir hayvan yuvası kurma girişimde bulunan Seferihisar Belediyesi, ilk desteğini Sanatçı Tarkan dan aldı. Mutlu yuva Seferberliği adı altında başlatın kampanyayı Prof. Dr. İsmet Sungurbey başlattı. Zavallı sokak hayvanları için yapılacak bu yuvanın tamamlanması için ayni ve nakdi desteğe ihtiyaç duyuluyor.
    Bu barınak sıradan bir barınaktan farklı olarak, hayvanların; on dönümlük serbest bir alanda kafeslere girmeden özgürce ve aileleriyle beraber yaşayabilecekleri bir alan olacak. Bölgedeki duyarlı kişiler istedikleri zaman buraya gelerek, gönüllü olarak hayvanların bakımı ve ihtiyaçlarıyla ilgilenebilecekler. Burası bu güzel canlılar için bir hapishane değil, sıcak bir yuva olarak yapılması amaçlandı. Gönüllüler için dilerlerse konaklayabilecekleri altı odadan oluşan bir misafirhane de yapılacak. Ve bir diğer sevindirici özellikte, yaralı hayvanlar için tam teşekkülü hastane yapılacağı, yavrular için ve daha sorunlu olan canlılar için ayrı bölümlerde mevcut olacak.
    Seferihisar Belediye Başkanı, yardıma muhtaç sokak hayvanları için güzel bir yuva oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı. Yuvanın yüzde 75 ini kısıtlı imkanlarla tamamladıklarını belirten, Belediye Başkanı M. Tunç Soyer, 2015 in nisan ayında açmayı planladıkları bu güzel yuva için duyarlı vatandaşların desteklerini bekliyor. Sanatçı Tarkan bu yolda ilk fikir önderliğini yapmış ve diğer gelecek yardımlarında önüne açmış oldu. Önemli olanın herkesin bu anlamlı kampanyaya, ufak tefek elinden ne geliyorsa katılması ve  daha fazla canlının sokaklarda, açıklıktan, donarak ya da arabalar altında can vererek kaybedildiği kötü koşullardan bir nebze de olsa kurtarılabilmesi.
    Destek vermek isteyen herkes BURADAN  mutlu yuva seferberliği sitesine girip, elinden geldiği yardımı yapabilir. Daha fazla sokak canlısının telef olmaması için, biraz daha duyarlı olmak bizlerin elinde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder