5 Mart 2015 Perşembe

Japonyadaki Kedi Adası...

    Japonya da yer alan Aoşima Adası devasa kedi nüfusuyla, Kedi Adası olarak ismini duyuruyor. Adada yaşayan insan sayısından 6 kat fazla olan kedi nüfusu, tabiki kediden korkan ya da alerjisi olanlara hiç uygun bir yer değil ancak, kedi severler onları görmek için ziyarete geliyorlar...
    Japonya nın güneyinde yer alan Aoşima Adası; kedilerin her geçen gün üremesi sayesinde inanılmaz bir kedi nüfusuna ev sahipliği yapıyor. Adada bu kadar çok kediyi kısırlaştıracak bir enstitünün bulunmaması ve kedilerin sürekli üremesi, beslenmeleri açısından halkı zor duruma sokuyor.
    Ehime Köyünde yaşayan köylüler balıkçılıkla geçimlerini sağlıyorlar ve kedileri de balıkla besleyebilmek için büyük uğraşlar veriyorlar. Kediler de terk edilmiş binalarda, alanlarda daha doğrusu hemen hemen buldukları her yerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Dünyanın dört bir yanından turistler, Kedi Adası olarak isimlerini duydukları bu yere kedileri görmek için geliyorlar. Adada yaşayan 22 insan bulunuyor ve 120 kadar da kedicik.
    Kedilerin Aoşima Adasına geliş hikayeleri ise; tamamen balıkçı teknelerine dadanan fareleri yakalama amaçlıymış. Adayı ziyarete gelen turistlerde ellerinden geldikleri kadar onları beslemeye çalışıyorlar. Her yıl birçok kedinin en az 4-5 yavru daha doğuracağını düşündükleri için artık Kedi Adasında kısırlaştırılma çalışmalarına başlanacakmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder