24 Mart 2015 Salı

İlginç ve Sevimli Pipe Fish (Boru Balıkları)...

    Denizatları familyası oldukça geniş, birçok farklı çeşidi var ve birbirlerine karıştırılmaya müsait. Bu sevimli canlıda deniz atı ailesinden geliyor ama tam olarak bir denizatı değil.
    Denizatı ya da deniz ejderleriyle benzer özelliklere sahipler ancak vücutları ince ve düz bir açıdan meydana geliyor. İsimlerine Dragon Face Pipe Fish denilen balığı biz boru balığı diye de telaffuz edebiliriz. Ancak bu isimle anılan diğer balık cinsleriyle de karışabilecektir. Bu yüzden Pipe Fish olarak anlatayım.
    Minik sevimli burunları ve suratları onları bir nebze olsun deniz atlarına benzetiyor fakat daha kısa olan burunları ile minyatür bir oyuncak gibiler. Dragon Face Pipe Fishler çoğunlukla okyanuslarda tuzlu sularda yaşasalar da, türleri arasında tatlı suda yaşayabilen Pipe Fishlerde mevcut. Bu sevimli yaratıklar, egzotik akvaryum meraklıları için, akvaryumlarında mutlaka beslemek isteyecekleri gözde balıklardan olabilir.
    Pipe Fish (Boru Balığı) özellikleri arasında, aynı deniz atlarında olduğu gibi burada da yumurtayı erkek olan cins taşıyor. Çiftleşme dönemleri ise oldukça karmaşık, bazı pipe fishler sadece yaşamlarını devam ettirmek için çiftleşirken, diğerleri farklı partnerlerle çiftleşebiliyor ya da bir dişi birkaç erkekle beraber olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder