4 Ağustos 2015 Salı

Yunus Balıkları / Dolphins


    Yeryüzünün bütün denizlerinde, özellikle de ılık güney denizlerinde, yunus balığı ya da bunun bir tütü olan domuz balığı sürüleri yaşarlar. Usta birer yüzücü olan bu sevimli canlılar, insanlara kolayca alışabilen oyuncu hayvanlardır.
    Yunuslar aslında balık değil, balinalar takımından memelilerdir. Çok güzel yüzerler ve  suyun içinde büyük bir hızla rahatça hareket ederler. Ancak ciğerleriyle solunum yaptıklarından, zaman zaman suyun üstüne çıkmaları gerekir. Yunusların uzunluğu bir ile bir buçuk metre arasındadır. Sırtı koyu yeşilden siyaha kadar değişen renklerden oluşurkern, karınları beyazdır. Sıcak denizleri tercih ederler; oysa yuvarlak kafalı ve daha küçük bir yunus türü olan domuz balığı soğuk denizlerde yaşar.


    Gemilerin peşinden giderek onlarla yarışan ve dalgaların tepesine kadar zıplayan pek keyifli hayvanlardır. Amerika Florida daki Marineland spor alanında, evcilleştirilmiş yunus balıklarının yaptıkları gösterileri izlemek büyük bir zevktir.
    Diğer bir yandan bu zeki canlılar, denizlerde boğulma tehlikesi geçirenleri kurtaracak çekilde eğitilmeye çalışmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder