6 Ağustos 2015 Perşembe

Sincaplar / Squirrels


    Sincaplar oldukça sevimli canlılardır. Biraz tavşan birazda hamsterlara benzemeleri ve adete bu ikisinin karışımı olması, komik davranışları animasyonlara dahi konu olmuştur.
    Sincapların bir uçabilen cinsleri bulunmaktadır. Bu ilginç hayvanlar, uçarken yarasalara benzeselerde onlar aslında birer sincap. Endonezya' da Sunda Adaları' nda ve Sibirya Ormanları' nda yaşarlar; tek besini ağaçlar üzerinde bulduğu küçük böceklerdir.


    Bir kedi büyüklüğünde olan, boz ve kahverengi tüylü uçan sincaplar, abalımemelilerdendir; yani yarasalar gibi ön bacakları ile arka bacakları arasında gerili ince bir deriden meydana gelen "kanatları" vardır. Adına rağmen, uçan sincaplar uçmasını bilemezler. Onlar deriden oluşan bu kanatları sadece yüksek ağaçların tepesinden kendini boşluğa bırakarak süzülmek için kullanırlar. Düşerkende vücudunu istediği yöne çevirebilirler ve kuru bir yaprak gibi yavaşça yere konarlar.


    Paraşütçüler de, geç açılmalı paraşütle atlayacakları zaman, istedikleri yöne dülmek için uçan sincabın uçuş tekniğine başvurarak havada süzülürler. Uçan sincap bir gece hayvanıdır, bu nedenle görme duyusu çok gelişmiştir. Ayaklarının uç kısmında sivri, çengel tırnaklar bulunur; dinleneceği veya uyuyacağı zaman tırnaklarıyla dallara tutunarak kendilerini aşağı sarkıtırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder