25 Temmuz 2015 Cumartesi

İlginç Kangurular / İnteresting Kangaroos


    Yavrularını bir cebin içinde taşıyan bu garip hayvanların anayurdu, daha birçok ilginç hayvan barındıran Avustralya kıtasıdır. Kocaman bir gövde üzerinde uzun kulaklı tavşan kafalarıyla kangurular, gerçekten inanılmaz sevimli canlılardır.


    Kangurular keselilerin en büyüdür; arka ayakları üzerinde kalktığı zaman boyu iki metreyi bulur, hatta bazı zamanlar geçebilir bile. Otçul olan kangurular, sürüler halinde dolaşırlar. Koşamazlar ancak uzun arka ayakları sayesinde koşmayı aratmayacak şekilde üç metre, hatta çoğu zaman hızlandıklarında 6 metre ileriye zıplayabilirler.


    Kanguruların uzun kuyrukları, ayakları üzerine dikildiğinde hayvanın dengesini sağlar. Çok dayanıksız bir şekilde doğan yavruları, aylarca annelerinin karnındaki keselerden dışarı çıkamazlar. Bu büyük kangurulardan başka Avustralya' da ağaç üzerinde yaşayan ve yapraklarla meyveleri yiyerek beslenen, tavşan büyüklüğünde fare kanguru, kaya kangurusu ve daha başka kanguru türlerine de rastlanır.


    Avustralya yerlilerinin eskiden eti, bugünse daha çok derisi için avladıkları kanguruların soyu, gün geçtikçe tükenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder