29 Temmuz 2015 Çarşamba

Güçlü ve Mağrur Goriller / Gorillas



    İşte bütün maymunların en irisi, en heybetlisi ve en kuvvetlisi! Fakat hiçşüphesiz ki en zekisi değil... Goriller, Orta Afrika' nın sıcak ve nemli ormanlarında yaşarlar ve insanlar için tehlike olmaktan çok ürkütücü olmaları ile bilinirler.
    Bütün maymun türleri içinde gorillerden daha büyük ve güçlü olanı yoktur. Bazılarının boyu ürkütücü bir  biçimde iki metreyi aşmaktadır. Çok iri yarı ve hantal olan bu canlıların ağırlığı ise  iki yüz ile üç yüz kilo arasında değişir. Bütün vücudunu kaplayan siyah kürkleri, uzun ve sert kıllardan meydana gelir; bazen göğüs kısmındaki  tüyler daha seyrek olur. Arka ayakları, yere kadar uzanan adeleli kollarının yanında çok kısa ve orantısız görünür.


    Gorillerin tüm gücü kollarındadır, saldırdığı canlıları kollarının arasında rahatlıkla ezebilir. Goriller, insanlardan kaçar ve meyve bahçelerinde gezinmeye bayılırlar çünkü goriller doymak bilmeyen otobur canlılardır. Erkeğinden daha ufak olan dişi goriller, yavrularını büyütmek için ağaç dallarının üzerinde yuva yaparlar, çok daha ağır olan erkek goriller bu yuvaya giremez ancak sabah yavrularını görmek ve uyandırmak için yuvaya gelirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder