10 Eylül 2015 Perşembe

Deniz Ayısının Özellikleri / Feature of Walrus


    Deniz ayıları,  morslar ve foklar, Hazar Denizi veya Aral Gölü gibi iç denizler de dahil, yeryüzünün bütün denizlerinde yaşarlar; fakat daha çok Artika (Kuzey Kutbu) veya Antartika (Güney Kutbu) bölgelerindeki soğuk suları tercih ederler.


    Arka yüzgeçleri öne dönük olduğundan karada da oldukça rahat hareket edebilen deniz ayıları, insanlara çok kolay alışırlar. Deniz aslanı veya otari de denilen bu hayvanlar, yaradılıştan bir denge duyusu taşıdıkları için burunlarıyla top oynayabilmeyi çok çabuk öğrenirler.
    Bazılarının ağırlığı bir tonu bulan morslar ise, uzun köpek dişleriyle, deniz dibindeki kabuklu hayvanları tutundukları yerden çekip koparırlar.


    Bu hayvanın dişleri de en az fildişi kadar değerlidir. Foklar, hele bu cinsin en ağırları olan, 5 - 6 metre uzunluğunda ve 2 - 3 ton ağırlığındaki deniz filleri, karada çok zor hareket ederler. Arkaya dönük olan yüzgeçlerini yalnızca yüzerken kullanabildikleri için, karada göğüslerinin üzerinde sürünürler. Yağları ve kürkleri için avlanan bu hayvanlar ağır gövdelerine rağmen hızlı ve güzel yüzerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder