19 Haziran 2015 Cuma

Vahşi Gelenek; Çin' deki Köpek Yeme Festivaline Kayıtsız Kalma... İmza Kampanyasına Katıl...

 
    Çin' de düzenlenecek olan ve 21 Haziranda başlayacak büyük bir canilik örneği köpek yeme festivali.
    Bu festival Çin' in Yulin şehrinde her yıl düzenli olarak yapılmakta. Yerel halkın kendini savunma şekli ise yazın geldiğini kutladıkları için bunu yapmalarıymış. Ülkenin yerel haberlerine göre Yulin şehrindeki halk yıl dönümü kutlamaları için tüm hazırlıklarını tamamlamış durumda. Çinlilerde kendi içlerinde ikiye ayrılmış durumda; bazıları bunun dünyanın en vahşi geleneği olduğunu düşünse de, bazıları için yüzyıllardır süregelmiş tekrarlanan geleneksel bir şey.
    Öyle ki bu vahşi gelenek malesef 600 yıldır tekrarlanarak devam ediyor. Köpekler dövülmek, yakılmak ve hatta elektrik verilmek suretiyle vahşice öldürülüyor. 2011 yılında bu konuda tepkiler çok fazla olduğu için yasaklanmış olan festivalin bu yıl yasaklanıp, yasaklanmayacağı kesin değil. Türkiye de dahil dünyanın birçok yerinden haber kanalları bu festivale karşı çıkıyor ve yasaklanmasını istiyor.
    https://www.change.org sitesi üzerinden bir imza kampanyası başlatılmış durumda, dünyanın her yanından bu katliama dur diyenler bu kampanyaya katılıp, festivalin iptal ettirilmesine destek veriyorlar. Sizde linki tıklayıp, bu kampanyaya katılabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder