22 Eylül 2014 Pazartesi

Scarlett' in Fedakarlığı

Okuduğunuz bu gerçek yazı, 1996 Mart’ ında New York’un doğu bölgesindeki bir garajda çıkan yangında itfaiyeciler; çok fazla yanığı olan benekli bir dişi kedinin, sokağın karşılıklı iki bölgesi arasında telaşla gidip geldiğini fark ediyorlar. Anne kedi, yavrularını kurtarmak için kendini tekrar tekrar alevlerin içine atmıştı. Ağır yaralı olmasına rağmen yavruları, daha güvenli bulduğu karşı köşeye taşımaktaydı. 
    1996 yılında New York'un Brooklyn semtinde yanan bir binadan yanmak pahasına beş yavrusunu sağ salim kurtaran ve itfaiye görevlisi David Gianelli tarafından, "Scarlett" ismi konan cesur bir anne kedinin hikayesi, Scarlett ve yavrular itfaiye tarafından farkedildiği an, Long Island' daki Hayvan Hastanesi, Morge Stein'a kaldırılıp hemen tıbbi kontrol altına alındılar. Haber basından duyurulur duyurulmaz, binlerce Scarlett hayranı hastaneye akın etti. Scarlett'in bebeklerine evlerini açmak isteyenlerin telefonları, belediye santralini kilitlemeye yetti.
    Ağırlıklı olarak siyasi gündem haberleri veren CNN bile, Scarlett hakkında izleyicilerine düzenli bilgi aktardı. Scarlett, kısa bir süre diliminde iyileşmeye başladı. Adına açılan yardım fonu ile acil sağlık müdahalesi gerektiren tüm sokak kedileri için, yüklü bir kaynak toplandı. Laura Driscoll, Scarlett'in başından geçenlerden etkilenerek her şeyi; The Bravest Cat! : The True Story of Scarlett isimli kitapta yazdı,
    Scarlett, bir anneden beklenen her şeyi fazlası ile yaptı. Ne basının aşırı ilgisi, ne de hayranları beş yavrusunu bir arada görmek kadar onu mesut edemezdi. Nankör ya da gereksiz diye bazı insanların toplumda dışladıkları kedilerin aslında ne kadar duygusal olduğunun vücut bulmuş hali Scarlett. Kadı ki insanlar bile çocuklarına bakmak istemeyip, bina köşelerine bırakabiliyorken o defalarca ateşlere attı kendini yavruları için. Hastanedeki odasında sargılar arasında yavrularını emzirirken, yangının kötü anısını unutmuş ve annelik görevini layığıyla yerine getirmişti.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder