13 Mayıs 2015 Çarşamba

Bulldog Köpeklerinin Özellikleri Nelerdir?

    Bulldog cinsi köpekler tarihte asırlar öncesinde boğa ve ayılarla dövüşmesi için yetiştirilmiş bir türdür. Bu kaslı ama ağır kanlı köpekler, günümüzde evlerde beslenme konusunda popüler olmuş bir köpek cinsidir. İnsanlar çok heyecanlı ve hareketli köpekleri evlerde beslemeye çekinebilirler, çünkü onu evde kısa sürede olsa yalnız bıraktıklarında enerjik bir köpek, ayakkabı, çanta, koltuk, yastık ne bulursa parçalayıp, dağıtabilir, ev eşyalarına çarpıp devirir ve kırabilir bu da eğitim süreci boyunca köpek sahiplerinin çok karşılaşmak istemeyeceği bir durumdur.

    Ancak bulldog cinsi köpekler için durum farklıdır. Çünkü boyları kısa olan ve ağır bir yapısı olan bu köpekler çok aktif hareket etmez ve huyları gereği de pek havlamazlar. Bebek ve çocuklarla çok iyi anlaşan sevecen yapıdaki bulldog köpekleri, aynı zamanda sinirli, kızgın hatta agresif gibi duran yüz şekilleri ile de iyi bir bekçi köpeği olabilirler. Bu kızgın gibi duran maskenin altında yumuşak başlı, iyi huylu bir köpek vardır.
    Bulldog cinsi köpeklerin kaslı vücutları onları yeri geldiğinde iyi bir koruma köpeği de yapar. Aynı evde yaşayan çocuklara karşı da o denli korumacı tavırlar sergilerler. Bulldoglar iyi birer arkadaştır. Yavruları da oldukça sevimli olan bulldog cinsi köpekler kısa ve sert tüylü oldukları için de tüy dökme problemleri minimum seviyede olacaktır. İngiliz Bulldogların ilginç bir özelliği de fiziksel olarak kafalarının vücutlarına oranla daha büyük olmasından dolayı yavruların sezeryan ile alınması gerektiğidir. 
    Sıcak havalardan kötü yönde etkilenebilirler, suratları yassı olan bulldog cinsi köpeklerde solunum yollarında bozukluklar görülebilmektedir. Haftada bir tımar yapıp, mevsime göre belirli sürelerde yıkayarak hem köpeğinizi, hem de evinizi temiz tutabilirsiniz. Gün içinde en az yarım saat yürüyüşe çıkmaları kaslarını esnetmeleri açısından ideal olacaktır. Çok enerjik olmasalarda yürüyüş yapmak çok hoşlarına gider. Dayanıklı yapıları sayesinde tüm gün ayakta kalabilirler. İlerleyen yaşlarında bu durum tabiki biraz daha değişecektir. Bulldog cinsi köpekler, evinizin neşesi, çocuklarınızın oyun arkadaşı olan oturaklı köpeklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder