20 Nisan 2017 Perşembe

Afrika Penguenleri Yok Olma Tehlikesinde

Afrika Penguenleri ve Özellikleri

    Boyları 60-70 cm olan sevimli Afrika Penguenleri, ortalama olarak da 3 kilogram ağırlığındalar. Bu tatlı canlılar Afrika'nın güney-batı kıyısında; Güney Afrika'daki Port Elizabeth' e yakın Algoa Bay ile Namibya arasında yer alan 24 adada koloniler şeklinde yaşıyorlar.

Afrika Penguenleri Yok Olma Tehlikesinde 

    Sadece son yüzyıl içerisinde sayıları 1,5 milyondan 55 bine kadar düşmüş olan Afrika Penguenlerinin türünün tehlike altında olmasının bir sebebi de denizlerin canlılığını yitirmesi.
1980 yılında Cape Town'a yakın mesafede iki farklı yerde iki yeni koloni kurulmuş; Boulders Beach ile Petty's Bay'deki Stony Point.

Boulders Beach Afrika Penguenlerinin Evi

    Boulders Beach kumsalının güzelliği ve yüzülebilir temiz denizi ve tabiki sevimli Afrika Penguenleri ile turistlerin uğrak noktasına haline gelmiş bir lokasyon. Sıcak kumların üzerinde güneşlenirken ya da kayaların üzerinden deniz manzarasını izlerken yanınız bu sıcak kanlı tatlı hayvanları görmeniz mümkün. Gayet oyuncu, insancıl ve sevimliler. 

Penguenlerin ne kadar akıllı, eğitilebilir ve iyi bir hafızaya sahip olduğunu; Her Yıl 8000 km Yüzerek Ziyarete Gelen Penguen Jinjing'i de okuyarak daha iyi anlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder