22 Ekim 2015 Perşembe

Cennet Kuşu / Bird of Paradise


    Kuşlar renkleri, sesleri ve davranışları ile birbirlerinden ayrılırlar. Kimilerinin kendilerine özgü ötüşü, kimilerinin ise kendilerine özgü dans ritüelleri bulunur. Renkleri, şekilleri ise oldukça fazla çeşitlilik arz eder ve hepsi çok orjinal güzellikler taşırlar.

Cennet Kuşları ve Özellikleri

    Çoğu toplumda kuş tüylerini dekorasyon ürünlerinde, giysilerde, süs eşyalarında, takılarda kullanmak geleneklerden beri günümüze ulaşmış moda ile harmanlanmıştır. Bunun sonucunda ortaya çok farklı ve etnik şeyler çıkartılmıştır. 
    Tüyleri için avcılar tarafından yeni gine başta olmak üzere katledilen Cennet Kuşları (Bird of Paradise) nın soylarında hızla tükenme yaşanmaktadır. Bu güzel canlılar büyüleyici tüyleri için hunharca avlanıyor. Cennet kuşlarının özellikle erkek cinsinin tüyleri renk, uzunluk ve şekil bakımından oldukça etkileyici güzellikte. 16. yüzyıldan beri avcıların odak noktası haline gelmelerinde de bu güzelliklerinin etkisi bulunuyor.


    Aynı ailede olup farklı cins ve türlere ayrılan cennet kuşları başta Yeni Gine olmak üzere nispeten daha tropikal ve Avustralya gibi sıcak bölgelerde yaşıyor. Genelde meyvelerle beslenen bu güzel canlılar ormanın adeta süsleri. Yumurtalarını tipik olarak ağaçların üzerinde oluşturdukları yuvalara yaparlar. 
   Cennet kuşlarının nesillerinin tehlike altında olmasının bir nedeni de belki de her seferinde sadece bir yumurta yapmalarıdır. 16 ile 22 gün arasında kuluçka dönemi geçiren yumurtadan çıkan yavru kuş ilerleyen 16 ile 30 gün arasında yuvayı terk edecek konuma gelir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder