27 Ekim 2016 Perşembe

Facebook Üzerinden Endonezya' da Satılan 34 Sevimli Loris Kurtarıldı

Facebook Üzerinden Endonezya' da Satılan 34 Sevimli Loris Kurtarıldı

    Sosyal paylaşım ağı facebook üzerinden evcil hayvan olarak satışa çıkarılan 34 Loris Endonez'ya polisi tarafından kurtarıldı.
    Batı Cava' da bir kafesin içinde bulunan Yavaş Loris canlıları dünyadaki tek zehirli pirimat olma özelliği taşıyor. Yavaş Lorisler için evcil hayvan olarak rağbet gösterilmesi nesillerinin tükenmesini tetikleyebileceğinden hayvan hakları savunucuları buna karşı çıkıyordu.
    Sevimli Lorislerin evde beslenen evcillerinin youtube üzerinden pek çok videosu son zamanlarda çok kişi tarafından izlenmişti ve bu da evde bu hüzünlü yüz ifadesine sahip Lorislerden evde besleme hevesi uyandırıyordu.
    Avcıların yakaladıkları Yavaş Loris Primatları hayvan kaçakçılarına 3,5 dolar gibi komik bir rakam karşılığında satılıyor ve hayvan kaçakçıları da sosyal medya kanalları üzerinden 10 katına kadar çıkabilen fiyatlarla Lorisleri isteyenlere satıyordu.
    Hayvanlar kafeslerde yeterince işkence çekmezmiş gibi bir de Loris Primatları' nın zehirleri insanlara zarar verebileceği için hayvan kaçakçıları zavallıların dişlerini pense ya da keski kullanarak kesiyordu. Çoğu zaman bu işkence dolu işlem hayvanın ölümüne sebep olabiliyordu. Bu acılı uygulamadan sağ kurtulabilen hayvanların bile zaten yüzde 80lik kısmı yolda hayatını kaybediyordu. Işıklı mekanlarda, tek başına kafeste tutulan bu canlılar için uzmanlar stres ve travmadan ölebileceklerini açıklıyor. 

    Doğal yaşam doğada varolmalı, kafeslerde tutulan ve doğal ortamından ayrılan, evlerde suni ortamlarda beslenmeye çalışılan her canlı için kötülük yapmış oluyor insanlar. Evcil hayvan talepleri de doğal olarak arzı doğuruyor ve insanların evcil olarak beslemek istedikleri bu vahşi doğaya ait canlıların da yavaş yavaş nesilleri tükenebiliyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder