3 Ekim 2014 Cuma

Kediler Yıkanır mı?


    Aslında kediler yıkanmaz. Eğer kedi, kendi temizleyemeyeceği derece bir kire bulanmışsa ya da kazara kimyevi bir maddeye temaz etmişse kedinizi tabiki yıkamalısınız.
    Kedilerin dillerinde antibiyotik maddesi mevcut olduğu için, kendi yaralarını da yalayarak iyileştirebildikleri gibi, yine dilleri zımpara dokusunda olduğu içinde tüylerinide yalayarak kendileri temizleyebilir.
    Fakat, uzun tüylü kedileri yaz mevsimine yaklaşırken traş ettirmek için götürdüğünüzde klinik traş işleminden sonra özel şampuanla yıkama işlemi yapacaktır.
    Benim daha önceleri evde beslediğim kedim, daha henüz 3 haftalıkken bizimle yaşamaya başlamıştı. Ve üzerinde pire tespit edip bilinçsizce yıkamıştık. Sağlığı açısından bir problemi olmadı, fakat pireler tabiki ense damlası kullanmadan da gitmedi.
   Sonuç olarak benim kedim küçüklüğünde suyla tanışıp yıkandığı için suyu sever bir hale gelmişti. Ilık suya kimse zorlamadan kendi girer altında oturur ve şampuanlarkende hiç kaçmaz ve pati hamlesinde bulunmazdı. Ve genel olarak düşünürsek, sağlığı açısında da bir problemi olmadı. Fakat yine de nolur nolmaz; kedilerimiz suya alışık dahi olsa sık sık yıkamayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder