11 Şubat 2015 Çarşamba

Siyam Kedileri ve Bakımı...


    Siyam Kedileri diğer her tür kediden farklı olarak, bölgesini çok fazla benimser ve kendine ait olduğunu düşündüğü her şeyi ve herkesi ölesiye kıskanır. Soylu davranışları ve ağır tavırlarının altında, etrafı inceleyip analiz ediyordur. Siyam Kedisi asla diğer kediler gibi tanımasa dahi size gelip sürtünmez, daha durgun köşesinde oturup etrafı izleyen bir ağır başlılığı vardır. Fakat bazı Siyam Kedilerinde bu o kadar fazladır ki misafirliğe gittiğiniz evin kedisi olarak sizden hoşlanmadıysa ya da tehlikeli olduğunuz hissettiyse saldırabilir. Bu yüzden eğer gittiğiniz yerde Siyam Kedisi besliyorlarsa sevmek için acele etmeyin ve hiç hamle yapmayın.
    Her ne olursa olsun her kedinin kendi kişiliği olduğunu unutmayın ve yavru iken alacağınız bir Siyam Kedisi sizin dost canlısı olarak hoşgörü ile yetiştirmeniz sonucu iyi karakterli olarak yetişecektir. Tayland ın eski adı Siyam dır. Ve kedilere oldukça önem veren Taylandlılar, kedileri evde beslenen, özgür olarak dışarı yaşayan ve ideal ortamda yaşayan kediler olmak üzere gruplara ayırırlar. Mesela rahipler kedi besleyerek özenle ve eğitimle onların bekçilik yapmasını da sağlıyorlardı. Özellikle Siyam Kedilerinin sahiplerini koruma iç güdüleri çok geliştiğinden, belki de yabancılara karşı davranışlarının altında yatan sebep tehlike hissetmesinden kaynaklanıyordur.
    Erken yaşta çiftleşme dönemine giren Siyam Kedilerinin erkekleri çok daha agresif davranışlarda bulunup, aşırı miyavlarken, dişiler onlara nazaran sahiplerine karşı daha sokulgan ve duygusaldırlar. Siyam Kedileri sahiplerine çok bağlı olduğundan, siz evin içinde dolaşıp, işlerinizle uğraşırken, o da meraklı adımlarla sizi takip edecek ve hayatınızın her anında sizinle olmaktan mutlu olacaktır. Kediler için en önemli unsur yalnız kalmamaları. Eğer bir kediyi özellikle yavruluktan yeni çıktığı anlarda evde sürekli yalnız bırakırsanız, size karşı yakınlaşma hissetmez kaçar, özellikle evde aniden insan kalabalığı olması onu korkutur ve zamanla vahşileşir. Bu yüzden kedilerinizi evde tüm gün yalnız bırakmamaya özen göstermelisiniz, eğer sürekli yalnız kalacaksa ve akşamları sizi sadece 2-3 saat görecekse o kediyi ona daha fazla zaman ayıracak birine sahiplendirmelisiniz. Çünkü kediler özellikle yalnız yaşayan ve sürekli evde olan insanların çok iyi dostudurlar.
    Doğumundan kısa bir süre sonra alıp, evinizde beslemeye başlayabileceğiniz Siyam Kedileri size ve çevrenizdekilere, ayrıca yaşadığı yuvasına daha kolay adapte olacaktır. Siyam Kedilerinin bir güzel özelliği de çok aşırı titizdir, yaşadığı alanı kirletmemeye özen gösterir. Bir de her türlü huyu ve hareketlerinde büyürken eğitim almışsa, sizin gibi derli toplu bir birey sorumluluğuyla yaşamını sürdürür. Çok zeki olan Siyam Kedilerine her tür eğitimi verebilirsiniz, kedi besleyenlerin yakındığı en büyük problemlerden olan kedilerin masaların üzerine çıkması, dolaplara tırmanıp, oradaki eşyaları yere düşürmesi gibi huyları eğittikten sonra Siyam Kediniz ile yaşamazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder